Aller au contenu principal

Dossiers portant sur la nutrition: règlements et documents d'orientation

La législation européenne et les documents d'orientation de l’EFSA expliquent en détail comment préparer les dossiers ainsi que les informations et les études requises pour l'évaluation. Les documents d’orientation de l'EFSA étant mis à jour régulièrement, les pétitionnaires sont invités à vérifier s’ils utilisent bien la dernière version de ces documents avant de soumettre leur dossier.

Documents d'orientation scientifiques

Applicable to all applications (submitted before or after 27 March 2021)

EC Guidance on the Regulation 1924/2006 on nutrition and health claims made on food approved by the Standing Committee on Food Chain and Animal Health

Documents d'orientation scientifiques

  1. Applicable to applications submitted as of 27 March 2021

  2. Applicable to applications submitted until 26 March 2021

Documents d'orientation scientifiques

Allergies alimentaires

Cadre réglementaire

Regulation EU 1169/2011 on the provision of food information to consumers

Documents d'orientation administratifs

Documents d'orientation scientifiques

  1. Applicable to applications submitted as of 27 March 2021

  2. Applicable to applications submitted until 26 March 2021

Aliments destinés à des fins médicales spéciales (AFMS)

Cadre réglementaire

Regulation 609/2013 on food intended for infants and young children, food for special medical purposes, and total diet replacement for weight control

Documents d'orientation administratifs

Documents d'orientation scientifiques